Насловна / Интервју / ПОСТОЈАНО ДА СЕ ПОВТОРУВА ДЕКА ЕКОЛОШКАТА ОДРЖЛИВОСТ Е ОД ИСКЛУЧИТЕЛНО ЗНАЧЕЊЕ

ПОСТОЈАНО ДА СЕ ПОВТОРУВА ДЕКА ЕКОЛОШКАТА ОДРЖЛИВОСТ Е ОД ИСКЛУЧИТЕЛНО ЗНАЧЕЊЕ
Интервју со нејзината екселенција, амбасадорката на Кралството Холандија во Република Македонија

 

 

 ambasadint_3.jpgТаа
е професионален дипломат. Професионалец со познавања
од развојот на соработката, европските интеграции, Азија, Евро-медитеранските релации и Блискиот Исток, културата, економскиот развој, правата на жените…

 Освен во Македонија, три години работела
и во
Џакарта, Индонезија. Таа
е голем вљубеник во природата
и силен активист за заштита на средината. Вели дека ужива во секој момент поминат по македонските села, пештери и историски локалитети. Со амбасадорката на Кралството Холандија во ова интервју начнавме многу прашања од областа на заштитата на средината и пренесуваме холандски искуства кои без потешкотии можат да се применат и во Македонија.

 

 Повеке во број 103, вторник 31.03.2009г.

 

Испрати коментар

Scroll To Top