Насловна / Ентериери

Категорија: Ентериери

Feed Subscription

Хотелот Бахаумонт во Париз: Раскошна атракција за незаборавно искуство

Хотелот Бахаумонт во Париз: Раскошна атракција за незаборавно искуство

Хотелот Бахаумонт во Париз е од оние ретки хотели кои нудат незаборавно искуство. Во комбинација со туристичките атракции, хотелот е место каде што ќе се чувствувате раскошно и удобно. Внатрешните ентериери ве враќаат во една мината ера на гламур. Собите ...

повеќе »

Bvlgari Нotel Paris – нов тип на хотелски луксуз

Bvlgari Нotel Paris – нов тип на хотелски луксуз

Сместен токму таму каде што се наоѓа сиот луксуз на француската престолнина, Bvlgari Hotel Paris е нов вид на хотелско искуство кое нема да остави никого рамнодушен. Комбинацијата на италијанското гостопримство, златното наследство на познатиот бренд и славната историја на ...

повеќе »

Бирото „Стокуќа“ е добитник на престижната награда BigSEE Interior Design Award 2022 – Grand Prix

Бирото „Стокуќа“ е добитник на престижната награда BigSEE Interior Design Award 2022 – Grand Prix

Проектантското биро од Скопје „Стокуќа“ е добитник на престижната меѓународна награда BigSEE Interior Design Award 2022 – Grand Prix за проектот канцелариски простор за Пивара Скопје во конкуренција на повеќе од 2400 проекти од 21 држава.

повеќе »

Како да се проектира ентериер за лица со оштетен слух

Како да се проектира ентериер за лица со оштетен слух

Губењето на слухот не е секогаш вродено, но порано или подоцна тоа може да му се случи на секој од нас. Според Светската здравствена организација, речиси една третина од луѓето постари од 65 години страдаат од одреден процент на губење ...

повеќе »

Ресторан во Санкт Петербург по мерка на луѓето, но и на боговите

Ресторан во Санкт Петербург по мерка на луѓето, но и на боговите

Денес не е доволно само да се најде ресторан со добра храна и одлична услуга. Луѓето сакаат не само да јадат вкусни специјалитети, туку и да стекнат нови впечатоци и да донесат пријатни емоции од одредено место. Правилно дизајнираниот ентериер ...

повеќе »

Избор на вистинскиот мебел во пет едноставни чекори

Избор на вистинскиот мебел во пет едноставни чекори

Изборот на вистинскиот мебел може да биде тежок, но истовремено и возбудлив. Изборот е индивидуален, постои можност за делумно или целосно редефинирање на домот според стилот, боите, распоредот на мебелот и материјалите. ДЕФИНИРАЈТЕ ГО БУЏЕТОТ Кога ќе почнете да барате ...

повеќе »

Бруталистички ентериер на стан во Белград со двор од 100 квадратни метри

Бруталистички ентериер на стан во Белград со двор од 100 квадратни метри

Станот 47/1 се наоѓа на приземје во новоизградена станбена зграда на белградски Врачар. „Со проектот, во рамки на тензичната урбана структура на предметната локација, се трага по нетипична станбена микроатмосфера, користејќи го немерливиот потенцијал на дворот“, вели архитектот Милош Миливојевиќ, ...

повеќе »

Ресторанот Мауа во Москва мост помеѓу времето и просторот

Ресторанот Мауа во Москва мост помеѓу времето и просторот

Неодамна во Москва е отворен нов ресторан на Lacky Group, Maya. Концептот на местото се заснова на фасцинација од примитивните култури, а главните техники на готвење – отворен оган, пареа и пушење – потсетуваат на оние што ги користел човекот ...

повеќе »

Деловен простор инспириран од автомобилиската индустрија

Деловен простор инспириран од автомобилиската индустрија

Автомобилската индустрија е инспирација за овој интересен канцелариски простор. Визијата на проектантот била да создаде уникатен простор кој ќе ги комбинира индустрискиот карактер на зградата и идентитетот на брендот. Навидум едноставна задача која сепак барала пребарување на границата меѓу овие ...

повеќе »
Scroll To Top