Насловна / Интервју / МИХАИЛ ТОКАРЕВ – Моето срце не може да мирува

МИХАИЛ ТОКАРЕВ – Моето срце не може да мирува

intervju_mihail.jpgПаметам една ТВ-емисија во која бевме гости јас и Климент Заров. Тој имаше трема, па
пред емисијата ми рече: “Кога ќе зборуваме ако почнам да чепкам во џебот, значи
сум се збунил. Тогаш ти преземи го зборот“. Започна емисијата, тој ја стави
раката во џеб и… не ја извади до крај на снимањето. Разговорот морав да го
насочувам јас – вака ја започна својата приказна за архитектурата, заштитата на
градителското наследство и екологијата, д-р Михаил Токарев, професор на Архитек
­тонскиот
факултет во Скопје, со кого пред неколку дена разговаравме за наследството што
тој им го остава на сегашните и идните генерации на архитекти

 

 

 Објавено во број 102,  Вторник 17.03.2009г.

Испрати коментар

Scroll To Top