Насловна / Интервју / Интервју со архитект Билјана Филиповска, претседател на собранието на Асоцијацијата на архитекти на Македонија

Интервју со архитект Билјана Филиповска, претседател на собранието на Асоцијацијата на архитекти на Македонија
bij4a1.jpg“ААМ секогаш ќе остане движечка сила
за широк дијапазон на активности и секогаш треба да застане на страната на
урбанизмот и архитектурата како креативни активности кои нема да се изолираат
од социјалните текови и технолошки иновации за хуманизација и чување на
просторот, што е наше заеднич ко наследство од генерација во генерација. интензивното
дообликување на центарот на градот скопје кој близу 40 години стоеше непроменет
сериозно не заплашува сите“.

 

Објавено во бр.100 Сабота 14.02.2009

 

Испрати коментар

Scroll To Top