Насловна / Вести / Рециклирани домови

Рециклирани домови
recd1.jpgЕден стар вид зеленчук неодамна
стана решение за

проблемите на жителите во сиромашните рурални делови на Парагвај, Јужна Америка. Елса Залдивар, активист за човекови права најде начин како да ја
комбинира

луфата – зеленчук што наликува на краставица со други
растителни

отпадоци и рециклирана пластика за производство на цврсти и лесни панели за изработка на мебел и за изградба на куќи. Во Парагвај околу 300.000 луѓе немаат пристојни домови, пренесува порталот www.rolexawards.com .

 

Објавено во бр.100 Сабота 14.02.2009

 

Испрати коментар

Scroll To Top