Насловна / Ентериери / Нова канцеларија на Samsung во Виена

Нова канцеларија на Samsung во Виена

kancelarija samsung vo viena_08

Студиото INNOCAD Architecture е автор на уредувањето на ентериерот на канцеларијата на компанијата Samsung во Виена.
Задачата на овој проект била да се создаде инспиративна, комуникативна и функционално оптимизирана работна средина во рамките на постојните деловни простории на Samsung во Австрија.

kancelarija samsung vo viena_06 kancelarija samsung vo viena_10
Најважно било, според архитектите, да се земе предвид дека денешните работници бараат услови кои овозможуваат дијалог, средби и вмрежување, но, исто така, мир и тишина за концентрација. Целта на овој концепт била да се поттикне интеракцијата и на тој начин да се добие неформална комуникација меѓу вработените и да се обезбеди комуникациска инфраструктура, но во простор кој ќе го следи корпоративниот стил на уредување на канцеларијата во стилот на Samsung.

kancelarija samsung vo viena_12 kancelarija samsung vo viena_14 kancelarija samsung vo viena_16 kancelarija samsung vo viena_20 kancelarija samsung vo viena_22 kancelarija samsung vo viena_01 kancelarija samsung vo viena_04

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top