Насловна / Архитектура / Куќа – Галерија од студиото Lekker Design

Куќа – Галерија од студиото Lekker Design

Gallery House (1)
Именуван Куќа – Галерија, објектот истовремено опслужува две основни функционални програми, позициониран на типична сингапурска парцела, помеѓу две соседни издолжени партиции.
Gallery House (6)
Со цел да се обезбеди потребното природно осветлување во издолжената внатрешност, изведена е серија од перфорации во фасадата и покривот каде се сместени мали зелени градини. На тој начин се креира комплекс од напластени простори, соединувајќи ги ентериерот и градскиот пејзаж.
Gallery House (3) Gallery House (2) Gallery House (4)
Функционалните простори со необични форми се позиционирани ритмично и неочекувано, парцијално преклопувајќи се меѓусебе или делејќи ги визурите кон внатрешните кањони. Најголемиот од нив го сорджи главното скалиште кое неформално се извива помеѓу содржините долж фронтот и задниот дел на објектот.
Gallery House (7)

Испрати коментар

Scroll To Top