Насловна / Ентериери / Минималистичко лавабо

Минималистичко лавабо

минималистичко лавабо_6
Ова навистина интересно лавабо кое изгледа како футуристички елемент за купатило е дело на бугарскиот дизајнер Виктор Василев, кој студирал архитектура во Копенхаген, Данска, а моментално живее во Милано, Италија.

Неговото портфолио открива еден модерен минималистички пристап, а секој негов дизајн има свој единствен момент на различност. За разлика од други елегантни лавабоа, во овој проект авторот го отстранил сето она што го смета за излишно.

минималистичко лавабо_1 минималистичко лавабо_2

Сепак, тоа има Carrara мермер кој се користи за подобрување на визуелниот ефект на производот. Интересната комбинација на геометриски форми е видлива, која се чини како да е основа за дизајнерски концепт.

Лавабото доаѓа со славина и инсталација, и нивниот суптилен изглед совршено се вклопува со лавабото направено од стакло. Ова дело е достапно во верзија за двајца. Останатиот дел може да се користи како простор за складирање, спојувајќи ја својата естетика со висока доза на функционалност.

минималистичко лавабо_3 минималистичко лавабо_4 минималистичко лавабо_5

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top