Насловна / Арт и дизајн / Изложба на акварели во чест на Љубомир Белогаски

Изложба на акварели во чест на Љубомир Белогаски

изложба во чест на белогаски
Изложба на акварели на уметницата со руско потекло Олга Димитрова-Оља ќе биде отворена во 19 часот вечерва во галеријата „Љубомир Белогаски“ во Музеј на Град Скопје.

Со изложбата со наслов „Акварели во чест на Љубомир Белогаски“, музејот одбележува 20 години од смртта на Белогаски (1911-1994), академски сликар и педагог, врвен мајстор на акварелот. Ќе бидат претставени 20 акварели со различни мотиви, кои се пресек на творештвото на авторката Димитрова.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top