Насловна / Саеми

Категорија: Саеми

Feed Subscription

Key Energy 2022: Саем и конференција во Римини, Италија

Key Energy 2022: Саем и конференција во Римини, Италија

Key Energy е меѓународен саем и конференција на која се претставуваат технологии, услуги и интегрирани решенија кои ја промовираат и забрзуваат транзицијата кон јаглеродно неутрална технологија – главната цел на Зелениот договор, стратешкиот план на ЕУ за одржлив развој. Тоа ...

повеќе »

Саем во Тирана: “Енергетика, градежништво и зелена економија“

Саем во Тирана: “Енергетика, градежништво и зелена економија“

Саемот „Енергетика, градежништво и зелена економија“ во Тирана ќе с еодржи на 11-ти и 12-ти ноември 2022 година. Настанот е поддржан од Министерството за инфраструктура и енергетика на Албанија и ќе послуќи како широка комуникациска платформа помеѓу клучните чинители во ...

повеќе »

ArhiBau.hr: Саем за градежништво и конференција во октомври во Загреб

ArhiBau.hr: Саем за градежништво и конференција во октомври во Загреб

Во Загреб во периодот од 5-ти до 8-ми октомври 2022 година, ќе се одржи ArhiBau.hr, еден од најголемите саеми за градежништво во регионот, со стручна конференција во организација на Друштвото на архитекти на Загреб. Главни теми се предизвиците во врска со ...

повеќе »

Конференција и саем Electric Vehicles Days во Нови Сад

Конференција и саем Electric Vehicles Days во Нови Сад

Манифестацијата Electric Vehicle Days – EV Days ќе биде одржана на 8ми и 9ти септември 2022 година на Новосадскиот саем.  EV Days е саем и конференција, посветена на електромобилноста која претставува ново глобално технолошко решение за транспорт. Организатори на оваа престижана манифестација ...

повеќе »

Во Белград е отворен 16-тиот Меѓународен саем за енергетика

Во Белград е отворен 16-тиот Меѓународен саем за енергетика

На Белградскиот саем вчера е отворен 16-тиот Меѓународен саем за енергетика. До 25-ти ноември, посетителите на саемот ќе имаат можност да се сретнат со регионалните корпорации, компании и претпријатија од секторот електрична енергија, нафта и гас, обновливи извори на енергија, ...

повеќе »

Expo 2020 во Дубаи, највероратно се одложува за следната година

Expo 2020 во Дубаи, највероратно се одложува за следната година

Саемската манифестација Expo 2020 во Дубаи, би требало да биде одложена за една година, поради пандемијата. Тоа се наведува во предлог одлуката во која имала увид агенцијата Reuters, и уште два други упатени извори. На оваа изложба на деловни и ...

повеќе »

Саем за роботика и нови технологии во февруари во Љубљана

Саем за роботика и нови технологии во февруари во Љубљана

Саемот за роботика и нови технологии, под името  IFAM, INTRONIKA, ROBOTICS & ICT4Industry 2019,  или  SMART INDUSTRY ќе се одржи во Љубљана од 12ти до 14ти февруари 2019. Се очекува присуство на елитата од процесната идустрија, роботиката, електроникат и другите нови ...

повеќе »

Австрискиот павилјон на Milan Expo 2015 продуцира кислород за 1800 луѓе на час

Австрискиот павилјон на Milan Expo 2015 продуцира кислород за 1800 луѓе на час

Сместена на површина од само 560 метри квадратни, Австрија се претстави на саемот Milan Expo 2015 со минијатурна шума под името „Team, Breathe, Austria“. Павилјонот ги нагласува свежата и висококвалитетна алпска клима во Австрија и исто така значењето на кислородот, ...

повеќе »

Трендови во кујната за 2015 година

Трендови во кујната за 2015 година

Кујната не претставува само место за приготвување и консумирање на храна. Во поново време таа се трансформира и го зазема централното место во домот, кое служи за собирање на семејството, пријателите и гостите. Деновиве во нашиот главен град е актуелен ...

повеќе »
Scroll To Top