Насловна / Конкурси

Категорија: Конкурси

Feed Subscription

Учествувајте на летните школи на Универзитетот во Љубљана

Учествувајте на летните школи на Универзитетот во Љубљана

Дојде летото, а со него и одлични можности да ја запознаете Словенија и Љубљана! Ако планирате да студирате на Универзитетот од Љубљана или ако ве интересира каков е животот во Словенија и во нејзиниот главен град, видете ги летните школи ...

повеќе »

Субвенции за енергетска ефикасност за мали и средни претпријатија

Субвенции за енергетска ефикасност за мали и средни претпријатија

Малите и средни претпријатија од земјите кои учествуваат во Програмата за единствен пазар на ЕУ, имаат можност да се пријават за добивање на советодавна и финансиска поддршка за подобрување на енергетската ефикасност. Меѓу тие земји се: Албанија, Босна и Херцеговина, ...

повеќе »

Студии на Универзитетот во Љубљана: Објвени роковите за упис!

Студии на Универзитетот во Љубљана: Објвени роковите за упис!

Пријавувањето за упис на прва година на додипломски и интегрирани магистерски студиски програми за кандидатите од Северна Македонија ќе се одржи од 20 февруари до 19 април 2024. Универзитетот во Љубљана е најголемиот и најстариот универзитет во Словенија, а се ...

повеќе »

Отворени се пријавите за осмата Летна школа на Енергетската заедница

Отворени се пријавите за осмата Летна школа на Енергетската заедница

Осмата летна школа на Енергетската заедница ќе се одржи од 20-ти до 27-ми јули 2024 година, на Техничкиот универзитет на Молдавија во Кишињев. Како и изминатите години, фокусот е на секторите од енергетиката кои минуваат низ транзиција, особено во југоисточна ...

повеќе »

„Скопје на новата генерација“- конкурс за архитектонски и урбанистички дизајн за 1500 евра

„Скопје на новата генерација“- конкурс за архитектонски и урбанистички дизајн за 1500 евра

По повод 60 години од скопскиот земјотрес Europe House во Скопје вели дека со возбуда го објавува ексклузивниот конкурс за млади архитекти и урбани планери кои ќе ја замислат и променат урбаната средина во Скопје. Оваа заедничка иницијатива се обидува ...

повеќе »

Повик за мали компании за обука и бесплатни консултантски услуги за енергетска ефикасност

Повик за мали компании за обука и бесплатни консултантски услуги за енергетска ефикасност

Центарот за климатски промени како дел од проектот „Активност за јакнење на деловниот екосистем“ финансиран од УСАИД, а имплементиран во соработка со Консалтинг за стратешки развој распишува јавен повик за вклучување на заинтересирани компании во обука за обезбедување услуги за енергетска ефикасност, подобро управување со енергијата и искористување ...

повеќе »

Започна пријавувањето за 18-тата Меѓународна летна школа за енергетско планирање

Започна пријавувањето за 18-тата Меѓународна летна школа за енергетско планирање

Осумнаесеттата Меѓународна летна школа под името „Напредно енергетско планирање за достапна, сигурна и одржлива енергија“ ќе се одржи од 10-ти до 19-ти август во етно селото Чардаци во општината Витез во Босна и Херцеговина. Организатор на оваа летна школа е ...

повеќе »

Поминете го летото во Љубљана- учествувајте во летните школи на Универзитетот од Љубљана

Поминете го летото во Љубљана- учествувајте во летните школи на Универзитетот од Љубљана

Летото само што не стигнало, носејќи со себе свежи можности за развој и нови искуства! Се надеваме дека успешно се пријавивте на посакуваните факултети и академии во првиот уписен рок за додипломски студии! На крајот на летото, ќе имате можност ...

повеќе »

Берлин: Конкурс за стипендии за заштита на климата и за младите од Западен Балкан

Берлин: Конкурс за стипендии за заштита на климата и за младите од Западен Балкан

Das Progressive Zentrum, независен институт со седиште во Берлин, ги повикува активистите посветени на заштита на климата и животната средина, да се пријават за Програмата за климатски стипендии за млади. Конкурсот е наменет за кандидати од Централна и Источна Европа, ...

повеќе »
Scroll To Top