Насловна / Конкурси (page 2)

Категорија: Конкурси

Feed Subscription

UNStudio го освојува срцето на Мадрид на конкурсот за обнова на железничкиот јазол

UNStudio го освојува срцето на Мадрид на конкурсот за обнова на железничкиот јазол

Првото место на архитектонскиот конкурс за Madrid-Chamartín Clara Campoamor, го освои UNStudio заедно со b720 Arquitectura и инженерската компанија Esteyco. Веста е објавена од страна на Adif Alta Velocidad (AV), спонзор на натпреварувањето, и истакнал дека победничкиот проект ги надминал конкурентите ...

повеќе »

ОМА победи на конкурсот за трансформација на египтискиот музеј во Торино

ОМА победи на конкурсот за трансформација на египтискиот музеј во Торино

Архитектонското студио OMA со седиште во Ротердам победи на натпреварот за трансформирање на Музејот Егизио во Торино, Италија, најстариот музеј во светот за античка египетска култура. Проектот, предводен од Дејвид Џанотен и Андреас Караванас, создава нов покриен јавен простор попознат ...

повеќе »

Започна пријавувањето за Летната школа на Енергетската заедница во Белград

Започна пријавувањето за Летната школа на Енергетската заедница во Белград

Секретаријатот на Енергетската заедница започна да прима пријави за Летната школа на Енергетската заедница која оваа година ќе се одржи во Белград од 19-ти до 26-ти август. Постдипломците, истражувачите од областа на енергетиката или младите професионалци од владините институции, компании, ...

повеќе »

Отворен конкурс за 20 милиони долари за енергетски проекти во регионот

Отворен конкурс за 20 милиони долари за енергетски проекти во регионот

Агенцијата на САД за меѓународен развој (USAID) ги повикува заинтересираните да достават почетни информации за потенцијалните проекти за учество во регионалната програма „Инвестиции во енергетиката“, чија цел е да ги поддржи проектите кои се технички, економски и еколошки одржливи и ...

повеќе »

Конкурс за наградите EUSEW 2023

Конкурс за наградите EUSEW 2023

EUSEW е најголемиот настан посветен на обновливите извори на енергија и енергетската ефикасност во Европа, а оваа година се одржува под слоганот  „Забрзување на транзицијата кон чиста енергија – кон пониски сметки и понапредни вештини“. (Accelerating the clean energy transition ...

повеќе »

Конкурс за наградите New European Bauhaus – за прв пат може да аплицира и Западен Балкан

Конкурс за наградите New European Bauhaus – за прв пат може да аплицира и Западен Балкан

New European Bauhaus е креативна и интердисциплинарна иницијатива која го поврзува „Европскиот зелен договор“ (European Green Deal) со нашиот животен простор и искуства.  Иницијативата доделува годишни награди (во различни категории – European Bauhaus Prizes). Веќе е објавен конкурсот за European Bauhaus ...

повеќе »

RIBA ја прогласи куќата на годината

RIBA ја прогласи куќата на годината

Прогласен е победникот на престижниот конкурс за куќа на годината на Кралскиот институт на британските архитекти (RIBA). David Kohn Architects го доби ова признание за проектот „Црвена куќа“ (Red house), која судиите ја пофалиле поради својот едноставен и практичен дизајн во ...

повеќе »

Распишан меѓународен конкурс за идејно решение на шеталиштето во Будва

Распишан меѓународен конкурс за идејно решение на шеталиштето во Будва

Општина Будва во Црна Гора распиша меѓународен, општ, едностепен и анонимен конкурс за изработка на идејно урбанистичко-архитектонско решение за шеталиштето во делот „будванска школка“, дел на шеталиштето Будва – Бечиќи, прва фаза. Со конкурсната задача е опфатен делот на Општина ...

повеќе »

Србија: На јавен повик избрани над 80 решенија за зелена трансформација на економијата и општеството

Србија: На јавен повик избрани над 80 решенија за зелена трансформација на економијата и општеството

Во склоп на иницијативата „ЕУ за Зелената агенда во Србија“, претставени се 83 иновативни решенија кои се избрани за понатамошна поддршка со цел нивна имплементација и придонес во зелената трансформација во Србија. Овие решенија пристигнале како одговор на четирите јавни ...

повеќе »
Scroll To Top