Насловна / Фото/Видео / Арт и дизајн (фото)

Категорија: Арт и дизајн (фото)

Feed Subscription

Њујорк, низ објективот на шпанскиот фотограф Давид Хименез

Њујорк, низ објективот на шпанскиот фотограф Давид Хименез

Ivorypress, добро познатата уметничка галерија во Мадрид, претстави интересна изложба за Њујорк, прва самостојна изложба на шпанскиот фотограф Давид Хименез. Изложбата, отворена од 1 март до 29 јуни, претставува серија црно-бели фотографии кои прикажуваат слики од Њујорк, комбинирајќи улични фотографии ...

повеќе »

Нови начини на размислување за градот на архитектот Стефано Корбо

Нови начини на размислување за градот на архитектот Стефано Корбо

Архитектот Стефано Корбо го претставува „The Letter Rack“, шпекулативна вежба за раѓањето на нови просторни односи кога ќе престанеме да размислуваме за градовите во смисла на фигура/земја и ги замислуваме како склоп на форми и знаци. Оваа вежба е инспирирана ...

повеќе »

Прошетка низ подземната Цистерна која го снабдувала со вода Копенхаген

Прошетка низ подземната Цистерна која го снабдувала со вода Копенхаген

Подземниот резервоар кој во 19-тиот век го снабдувала Копенхаген со вода за пиење, денес е уметнички простор. Така современата авангардна уметност на Копенхаген и буквално е underground сцена. Кога во 1981 година, веќе заборавената цистерна била повторно откриена, прво била ...

повеќе »

Интимни фотографии на Дејвид Боуви: Легендата и натаму живее

Интимни фотографии на Дејвид Боуви: Легендата и натаму живее

Новата изложба во просторитте на Francesca Maffeo Gallery во гратчето Leigh-on-SeaЛи-на-Море, Есекс, Англија, открива досега невидени фотографии на легендарниот пејач Дејвид Боуви, кои на заеднички патувања ги снимил неговиот пријател од детството Џеф Меккормак. Оваа веќе престижна галерија која постои ...

повеќе »

Одлични фотографии за убавината на празните подземни железници

Одлични фотографии за убавината на празните подземни железници

За убавината на празните подземни железници најдобро знае фотографот Кевин Краутгартнер, кој успеал тоа да го покаже и докаже во својата серија на фотографии Go underground, која се занимава токму со оваа тема. Имено, тој поминал извесно време во фотографирање ...

повеќе »

Турски фотограф им дава нова димензија на сосем обични места

Турски фотограф им дава нова димензија на сосем обични места

Фотографот од Турција Aydın Büyüktaş, инспириран од научната фантастика овозможува сосема поинаква перцепција на местата што се пред неговиот објектив. „За време на моето детство и адолесценција читав научна фантастика од автори како што се Исак Асимов, Велс и бројни научни и ...

повеќе »
Scroll To Top