Насловна / Ентериери / Домот на еден од најкреативните дизајнери на денешнината

Домот на еден од најкреативните дизајнери на денешнината

karim rasid_01
Карим Рашид е еден од најпознатите креативни дизајнери на нашата генерација. Неговиот специфичен стил е познат речиси во целиот свет. Карим е архитект, дизајнер на ентериери, писател и продукт дизајнер, кој исто така, работел во сите аспекти на дизајнот, од облека и обувки преку мебел за деца до играчки… Списанието „Тајм“ го опиша како „најпознатиот индустриски дизајнер во Америка.“

karim rasid_04 karim rasid_12

 

karim rasid_10 karim rasid_03

Карим е роден во Каиро, во Египет, и израснал во Канада, а неговите дела биле изложени во галерии и музеи ширум светот, вклучувајќи MoMA, Centre Pompidou и SFMOMA. Тој има почесни докторати од Ontario College of Art & Design и Corcoran College of Art & Design. Карим е чест гостин-предавач на универзитетите и конференциите на кои зборува за важноста на дизајнот во секојдневниот живот.

karim rasid_07 karim rasid_08

karim rasid_02

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top