Насловна / Author Archives: Ангел Ситновски (page 2)

Author Archives: Ангел Ситновски

Feed Subscription

Специјална болница „Филип Втори“- објект од повисок ранг

Специјална болница „Филип Втори“- објект од повисок ранг

Здравствениот систем во Македонија отсекогаш бил соочен со проблемите на пациентите со посебни болести, особено срцевите заболувања. Во недостиг на соодветни здравствени институции за третман и нивно лекување, пациентите најчесто се праќаа на лекување надвор од земјата за што се ...

повеќе »

Катна гаража „Разловечко востание“ како современ архитектонски објект

Катна гаража „Разловечко востание“ како современ архитектонски објект

Пронаоѓање на место за паркирање во центарот на градот е една од најголемите мисии во време на шпиц термините, како и во време на викендот за сите оние што со своите коли доаѓаат во центарот. Паркирањето во центарот е и ...

повеќе »

Софија – град полн со приказни кои не можат до крај да бидат раскажани

Софија – град полн со приказни кои не можат до крај да бидат раскажани

За Софија, главниот град на Бугарија, повеќето од нашите граѓани знаат многу. Се оди таму по работа, за забава, пазарувања, на концерти. Денес овој град, во подножјето на планината Витоша, има преку 1.500.000 жители. Заради својата богата историја, тој е ...

повеќе »

Хотел „Буши ресорт и спа“ – урбана оаза во Старата чаршија

Хотел „Буши ресорт и спа“ – урбана оаза во Старата чаршија

Кога преку Камениот мост од скопскиот плоштад ќе поминете низ влезот на Старата скопска чаршија, како да влегувате во некој друг свет. Иако има раздвиженост, се чувствува смиреност и се е некако побавно. Овде утрата мирисаат на тукушто сварено кафе, ...

повеќе »

Дежурен архитект: Корабите на Вардар

Дежурен архитект: Корабите на Вардар

Од Калето се гледа Вардар. Секогаш се гледал. Има многу нови градби околу Вардар, особено во центарот на градот! Гледајќи долу кон центарот од Кале, ми наликува на Париз или Лондон или, можеби на Будимпешта. Има се`, од секаде помалку. ...

повеќе »

Објект „Емпорио“ – ново собиралиште на жителите од Ѓорче Петров

Објект „Емпорио“ – ново собиралиште на жителите од Ѓорче Петров

Секогаш се зборувало, кога се гради, добро е, затоа што просторот на кој се гради живее и дише. Градот Скопје дише со полни бели дробови и на своите рамења носи многу градилишта кои го менуваат неговиот изглед, неговата содржина и ...

повеќе »

Да го спасиме шеталиштето на кејот – чуварот на нашите спомени

Да го спасиме шеталиштето на кејот – чуварот на нашите спомени

  Годината, месецот и денот повеќе и не ги паметам. Она што го паметам е дека беше пролет, мирисаа липите на кејот, мирисаше Вардар со оној негов, за нас скопјаните познат мирис. И паметам дека бев се уште дете кое ...

повеќе »

Кнауф – глобален играч со чувство на заедништво

Кнауф – глобален играч со чувство на заедништво

Живееме во свет на промени, каде што и маркетингот за некој производ или компанија многу брзо се менува. Ова не ја одминува ни компанијата Кнауф која во Македонија е присутна 22 години со  вкупно 180 вработени. Од дамнешни времиња се ...

повеќе »

Уморен сум…

Уморен сум…

  Уморен сум. Се чувствувам неспособен, како што повеќе одминуваат деновиве на преродбава.  Изодевме повеќе од 100 чекори, но само малкумина имаат корист од овој од! Бев одличен на училиште, завршив архитектонски факултет, па посетував педагошка академија- уметност, па магистерски ...

повеќе »
Scroll To Top