Насловна / Ентериери / Тулата како „слатка мака“ во дизајнирањето на ентериери

Тулата како „слатка мака“ во дизајнирањето на ентериери

Тулата е несомнено топол, убав и навистина „безвременски“ материјал. Сопствениците што имаат среќа во нивниот дом да има ѕидови обложени со полна тула, имаат и „слатки маки“, па така нивната задача е да изнајдат решение со кое, со употреба на одредени бои, текстури и слики, ќе придонесат за оживување и освежување на нивниот простор.

1-vodusevuvacki-stan

Овој дом освен полната тула, во себе содржи големи бели површини со што се создава контраст помеѓу овие две спротивставени површини.

2-vodusevuvacki-stan

Употребувани се голем број природни материјали, како дрво, текстил, тула, метал и слично, кои во комбинација одлично си одговараат.

3-vodusevuvacki-stan

Како акцент во просторот се наоѓа столицата „Јајце“ и табуретката во портокалова боја, кои се поставени во близина на домашната библиотека и создаваат еден одличен простор во рамките на овој дом.

4-vodusevuvacki-stan

5-vodusevuvacki-stan

6-vodusevuvacki-stan

7-vodusevuvacki-stan

8-vodusevuvacki-stan

Испрати коментар

Scroll To Top