Насловна / Вести / Во Тунис ќе се градат 10 нови соларни централи

Во Тунис ќе се градат 10 нови соларни централи

Youssef Chahed. тунискиот премиер, на настанот посветен на програмата за енергетска ефикасност, најави низа мерки во инфраструктурата со цел развој и вработување.

Како ударни проекти во оваа насока, се посочува на 10 нови соларни централи, односно шест централи со моќност од 10MW, како и четири со моќност од 1MW.

Се очекува и финализирање на постатпката инвестирање во обновливи извори според концесиски модел, при што очекуваната моќност на овие постројки е 800MW. Вредноста на инвестицијата се проценува на 673 милиони евра.

Tunisia1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top