Насловна / Вести / Во Скопје отворена изложбата „Аушвиц – Место на Земјата: Албум со фотографии од Аушвиц“

Во Скопје отворена изложбата „Аушвиц – Место на Земјата: Албум со фотографии од Аушвиц“

По повод Меѓународниот ден за сеќавање на жртвите од Холокаустот – 27 Јануари, во Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите од Македонија отворена е изложбата „Аушвиц – Место на Земјата: Албум со фотографии од Аушвиц“.

Изложбата е во организација на Фондот на Холокаустот на Евреите од Македонија и Еврејската заедница.

IMG_20240125_212030

IMG_20240125_211605 IMG_20240125_211513 IMG_20240125_211706 IMG_20240125_211942 IMG_20240125_212239 IMG_20240125_212339 IMG_20240125_212419 IMG_20240125_212705 IMG_20240125_212802 IMG_20240125_213027 IMG_20240125_213115 IMG_20240125_213202 IMG_20240125_213244

Фото: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Scroll To Top