Насловна / Вести / Вештачката интелигенција влезе и во производството на парфеми

Вештачката интелигенција влезе и во производството на парфеми

Carto е алатка погонувана од страна на вештачката интелигенција, која со помош на робот и компјутер им овозможува на производителите на парфеми побрзо и поефикасно да ги комбинираат и тестираат своите идеи. Ова е голем чекор во оваа индустрија, веќе имплементиран од страна на еден швајцарски производител на парфеми. Иновативниот начин на креирање на нови мирисни ноти за стручњаците претсавува одмор од бројните таблици и шеми, односно традиионалните методи кои се користат веќе 150 години.

„Carto обединува се што ни е потребно на најдобар и најбрз начин. Ги имаме сите потребни информации, односно се што досега постои во светот на парфемите. Истовремено, и ракувањето со тие информации е брзо и едноставно“ велат задоволните корисници. На прв проглед Carto изгледа како едноставен голем рамен екран. Нуди сет од мирисни опции, а кога бараниот состав ќе се најде на екранот, тогаш роботот тргнува на својот пат помеѓу тест шишенцето и околу 300 епрувети со различни состојки. Така брзо и прецизно се создава инстант примерок. Сепак, крајниот збор во евалуацијата на мирисните ноти го имаат стручњаците, односно луѓето.

carto1

carto2

carto4

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top