Насловна / Арт и дизајн / Uten.Silo е систем за складирање кој воведува ред

Uten.Silo е систем за складирање кој воведува ред

Дизајниран од Дороти Бекер, Uten.Silo (1969-70) е систем за складирање кој се поставува на ѕид. Дизајниран со контејнери со различна форма и големина, метални куки и копчи, воведува ред во канцеларии, кујни, работилници, бањи и детски соби. Uten.Silo е достапен во оригинална големина од 1969 година – Uten.Silo I – како и во помала верзија издадена во 1970 година – Uten.Silo II. Изработен е од 100 отсто рециклирана пластика и достапен во различни бои.

1

6

Дороти Беке е родена 1938 година во Германија, студирала јазици во Франкфурт и Минхен. Откако живела извесно време во Лондон и Париз, во 1960 година се сели во Калифорнија. Потоа се враќа во Германија со својот сопруг, Инго Маурер, и до 1989 година води успешна продавница за одлично дизајнирани и практични предмети за секојдневниот живот. Бекер ги продолжила своите креативни активности до денес.

3

7

8

9

5 2

Испрати коментар

Scroll To Top