Насловна / Вести / Универзитетот Харвард е најбогат на светот

Универзитетот Харвард е најбогат на светот

Универзитетот Харвард е најбогат на светот, а во минатата фискална година остварил добивка од 34% и го зголемил своето богатство на 53,2 милијарди евра. Универзитетот ја остварил својата добивка преку инвестиции во јавниот и приватниот сектор.

harvard2

Главниот менаџер за инвестиции и извршен директор на компанијата Harvard Management Company (HMC), изјавил дека одобивката би била поголема доколку универзитетот би презел поголем ризик во некои инвестиции. Богатството на Универзитетот Харвард, оди пака под рака со квалитетот и успешноста на оваа институција во областа на образованието и науката. Овој унивезритет има најголем број на лауреати на Нобеловата награда.

harvard1

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top