Насловна / Арт и дизајн / Уметност од мртви муви

Уметност од мртви муви

Кога шведскиот фотограф Magnus Muhr, кој исто така создава под псевдонимот Flychelangelo одлучил да направи уметност од мртви муви ставајќи ги во комични, секојдневни ситуации, ставовите беа прилично спротивставени – некои луѓе тоа го нарекоа „грозоморно“ и „морбидно“, додека некои мислеа дека е „оригинално“ и „креативно“.

4_resize

3_resize

Flychelangelo користел муви кои веќе биле мртви и ги распоредил во забавни сцени како мокрење во јавност, лизгање на мраз, сончање, играње одбојка, трчање, јавање коњ, правење пирамида од муви или редица пред тоалет. Muhr објаснува од каде ја добил својата инспирација: „Ова започна на една забава пред неколку години. Ми беше досадно, најдов мува на балкон, имав ‘ахааа‘ момент и веднаш зедов молив и фотоапарат“.

Muhr дури објави и книга за неговата уметност со муви наречена „Животот на мувите“, која Daily Mail ја нарече „смешна“.

1_resize

2_resize

5_resize

6_resize

7_resize

8_resize

9_resize

10_resize

11_resize

12_resize

13_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top