Насловна / Ентериери / Типична канадска архитектура во низа, трансформирана во елегантен и пријатен дом | Drew Mandel Architects

Типична канадска архитектура во низа, трансформирана во елегантен и пријатен дом | Drew Mandel Architects

Drew Mandel Architects (4)
Дизајнот на овој објект се стреми кон надоградување на постоечката станбена структура, позитивно рефлектирајќи се на клиентите и нивниот начин на живеење. Основното барање на клиентите подразбира зајакнување на фронталниот израз на објектот преку одмерено реобмислување и реобликување на екстериерот и ентериерот.
Drew Mandel Architects (7)
Проектот инволвира нов влез и реобликување на фасадата со цел да се обезбеди соодветно осветлување во приземјето, да се ослободи поголем корисен простор за живеење и да се создаде директна релација со дворот. Подрумските простории добиваат утилитарна намена за да можат повремено да се користат како апартман, додека дополнително реновирање е изведено и во спалните и бањите на погорните катови.
Drew Mandel Architects (6)
Целокупната интервенција создава посебен идентитет оплеменет со мали, но значајни детали кои зборуваат за историјата на објектот, како и за процесот на неговото современо реобликување.
Drew Mandel Architects (1) Drew Mandel Architects (3) Drew Mandel Architects (2) Drew Mandel Architects (5)

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top