Насловна / Архитектура / Студиска посета на студенти по архитектура од Американ Колеџ во Охрид

Студиска посета на студенти по архитектура од Американ Колеџ во Охрид

На 16.03 и 17.03 во Охрид беше одржана студиска посета на студентите од Факултетот за Архитектура и Дизајн Американ Колеџ Скопје, во организација oстварена од страна на факултетот и Архрид Колектив.

ZUP_7496

На 16.03 студентите беа пречекани во касарната „Михаило Апостолски”, која ќе ја работат како проектантска задача за следниот семестар. Членови на Архрид и Касарна Хаб ги запознаа студентите со локацијата и нејзините граници, содржини и природни дадености.

ZUP_7269

Од 16 до 18 часот се одржа презентација во амфитеатарот на Универзитетот за информатички науки и технологии „Свети Апостол Павле” Охрид. Презентацијата беше отворена од страна на проф. д-р Мишко Ралев, а потоа продолжи излагањето за градот и касарната од страна на членови на Архрид, маг.инж.арх. Емилија Стојаноска, маг.инж.арх. Христина Алексиоска и Стефан Жупан.  По презентацијата следуваше панел дискусија на истите теми.

ZUP_7322

На 17.03 се посетија објекти со значајни архитектонски белези во Охрид кои ќе им служат на студентите како референтни примери. Тука станува збор за објектите: Дом на културата „Григор Прличев”, хотел Палас, студентскиот дом „Никола Карев”, Дом на пензионери и Архивот каде заврши студиската посета.

ZUP_7351 ZUP_7391 ZUP_7443 ZUP_7457 ZUP_7495 ZUP_7280 ZUP_7281 ZUP_7510 ZUP_7497 ZUP_7542 ZUP_7541 ZUP_7537 ZUP_7548 (1) ZUP_7552

Испрати коментар

Scroll To Top