Насловна / Архитектура / Студентите на АФС изработија модели со помош на саморазливен цементен малтер

Студентите на АФС изработија модели со помош на саморазливен цементен малтер

Во просториите на Архитектонски факултет Скопје во рамки на Архитектонското Студио 1, под водство на професорите Митко Хаџи-Пуља и Александар Радевски, студентите изработија модели на објекти кои сами ги испроектирале и потоа ги излеваа со помош на саморазливен цементен малтер.

IMG_4598 (Medium)

И оваа година како и предходните две години, студентите се запознаа со можностите на производот ЕКСМАЛ-1 на компанијата АДИНГ. Со овој материјал тие направија одлични проби и модели. Секој студент ги излива сопствените објекти. Моделите на објектите студентите ги изливаат во калапи од картон кои самите ги изработуваат.

IMG_4606 (Medium)

IMG_4607 (Medium)

IMG_4609 (Medium)

IMG_4612 (Medium)

IMG_4623 (Medium)

IMG_4644 (Medium)

IMG_4646 (Medium)

IMG_4657 (Medium)

IMG_4680 (Medium)

IMG_4706 (Medium)

IMG_4709 (Medium)

IMG_4674 (Medium)

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top