Насловна / Вести / Русија го слави анектирањето на Крим, со пуштање во погон на две нови електрани

Русија го слави анектирањето на Крим, со пуштање во погон на две нови електрани

Електраните во Симферопол и Севастопол на Крим, кои ги изгради рускиот државен конгломерат „Ростек“, започнаа со работа вчера, 18ти март. Руската компанија „Технопоромекспорт“ поврзана со „Ростек“, започна изградба на две гасни електрани на Крим, веднаш по вонредната состојба објавена во ноември 2015.  Тогаш мрак го покри целиот регион, откако четири украински далноводи се дигнати во воздух. Изградбата на двете електрани со вкупен инсталиран капацитет од 940 MW чинела 1,1 милијарди УСД. Во постројките се инсталирани  турбини на Siemens.

krimea1

krimea2

krimea3

krimea4

Mehr Strom für Nigerias Zukunft - Siemens übergibt Gaskraftwerk Geregu II termingerecht an den Kunden / More power for Nigeria's future - Siemens hands over Geregu II gas-turbine power plant to customer on schedule

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top