Насловна / Вести / Проект „Лулка на чистотата – кањонот Матка“

Проект „Лулка на чистотата – кањонот Матка“

Со собирање и селектирање на отпад на брегот на реката Треска, во близина на ресторанот „Манастирска пештера“, во кањонот Матка и музички перформанс во изведба на дечиња од приватна градинка „Пиколини“ и од музичкото училиште „Пиано арт“ се промовираше проектот „Лулка на чистотата – кањонот Матка“ што го спроведува невладината организација за заштита на животната средина 4SELECT.

matka

По повод Светскиот ден на рециклирањето и официјално се промовира и покренување на TrashTag, а децата испраќаат порака за спас на планетата Земја и за тоа дека идните генерации сакаат да наследат чиста планета.

den na recikliranje

Проектот се реализира со поддршка на јавните претпријатија „Комунална хигиена“ и „Паркови и зеленило“.

[/mobileonly]

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top