Насловна / Вести / Продолжи реконструкцијата на Универзална сала

Продолжи реконструкцијата на Универзална сала

По двегодишната пауза, вчера продолжија градежните активности за реконструкцијата на Универзалната сала во Скопје откако минатата година Град Скопје времено ѝ ја отстапи надлежноста над објектот на Владата и ја превзема Министерството за култура.

Реконструкцијата ќе се одвива во две фази, а се очекува да биде целосно завршена до 2026 година.

За реконструкцијата на Универзалната сала за годинава се обезбедени 120 милиони денари. За 2025 година се обезбедени 443 милиони денари и истата таа сума се предвидува и за во 2026 година.

IMG_20240221_122219 IMG_20240221_122548 IMG_20240221_122942 IMG_20240221_121355 IMG_20240221_122433 IMG_20240221_122306 IMG_20240221_123230 IMG_20240221_123403 IMG_20240221_123323 IMG_20240221_123049 IMG_20240221_123437 IMG_20240221_123514

Фото: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Scroll To Top