Насловна / Ентериери / Практичен атриум со дигалка за сместување на велосипеди

Практичен атриум со дигалка за сместување на велосипеди

okacen-bicikl-1-726x400

Атриумот во оваа куќа во Австралија е искористен на најдобар можен начин. Наместо големи лустери во неговиот простор се сместени велосипеди.

okacen-bicikl-2-630x404 okacen-bicikl-3-630x404

Студиото Tribe, осмисли иновативно решение за сместување на велосипеди. Со помош на носачи со чекреци и јаже со куки, велосипедите се подигнуваат висечки во атриумот. Ем никому не сметаат ем овој простор е максимално искористен.

okacen-bicikl-4-630x404

Велосипедите се закачуваат за тркалото и над воланот. Со помош на подвижна сајла, тие можат да се позиционираат во која било вертикална положба.

okacen-bicikl-6-630x404

На тој начин воопшто не пречат, а и нивното сместување е решено.

okacen-bicikl-7-630x404

Погледнете го и остатокот на ентериерот на оваа куќа.

okacen-bicikl-5-630x404

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top