Насловна / Екологија / Првото еколошко село во Европа, во Сремска Каменица

Првото еколошко село во Европа, во Сремска Каменица

Dečije_selo,_Sremska_Kamenica
Детското село „Доктор Милорад Павловиќ“ во Сремска Каменица ќе стане првото еколошко село во Европа. Со донацијата на соларни колектори за загревање на санитарна топла вода и примената на обновливи извори на енергија, словачката компанија „Термосолар“ овозможи поголема економичност и значително подобри услови.

Претставниците на „Термосолар“ и на невладината организација „Декамерон“, го контактираа детското село со желба да помогнат во заштеда на средства кои би се пренасочиле во подобрување на квалитетот на образование на штитениците. Триесет и два колектори за топла вода и 13 соларни бојлери во вредност од 50.000 евра ќе бидат монтирани во претсојниот период.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top