Насловна / Арт и дизајн / Победници на Red Bull натпревар за најдобра фотографија

Победници на Red Bull натпревар за најдобра фотографија

На секои три години се одржува фотографски натпревар Red Bull Illume, на кој се бираат најдобри фотографии кои прикажуваат екстремни спортови како што се сурфање, возење скејт, алпинизам и параглајдинг.

Организаторот на натпреварот изјави дека во 2019 пристигнале рекордни 59.551 фотографии, што значи дека жирито имало тешка задача. Тие прво направиле избор од 60 фотографии, а потоа прогласиле победници во 10 различни категории и добитникот на првата награда.

За апсолутен победник избран е Бен Туар, чија фотографија го прикажува Ејс Букен додека срфа во близина на островот Тахити.

1

© Ben Thouard / Red Bull Illume

Во ппродолжение можете да видите и другите победнички фотографии на Red Bull Illume натпреварот.

јеан

© Јean – Baptiste Liautard / Red Bull Illume

лоренце

© Laurance Crossman Emms / Red Bull Illume

денис

© Denis Klero / Red Bull Illume

баптисте

© Baptiste Fauchille / Red Bull Illume

александер

© Alexander Wick / Red Bull Illume

лхолдер

© Lorenz Holder / Red Bull Illume

2лорен

© Lorenz Holder / Red Bull Illume

филип

© Philip Platzer / Red Bull Illume

ноах

© Noah Wetzel / Red Bull Illume

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top