Насловна / Вести / Паб со цилиндричен ладилник во средина

Паб со цилиндричен ладилник во средина

Централниот дел на новиот паб, дизајниран од Minor Lab, е стаклен цилиндричен ладилник од подот до таванот.

pab6

Ресторанот Tsingtao 1903 се наоѓа во жив дел на Пекинг, меѓу многуте други ресторани кои служат регионална кинеска кујна. Minor Lab, на која и беше доверен дизајнот на просторот, имаше за цел да создаде нов формат на пабови со пријатна и опуштена атмосфера, различна од онаа што обично преовладува во пабовите.

pab

Горниот дел од фасадата е стаклена структура во форма на буквата У исполнета со исушена пченица. Сончевите зраци што минуваат низ него, како филтер, создаваат меко дифузно осветлување во пабот. Венец од нерѓосувачки челик широк два метри го зонира просторот, нагласувајќи ја заедничката маса што се протега по прозорецот. Сјајната метална површина ја отсликува околината, замаглувајќи ја границата меѓу внатрешноста и надворешноста. Долната половина на фасадата е направена од стаклени лизгачки врати кои можат целосно да се отворат за да се поврзе ресторанската сала и терасата.

pab4

Централното место во просторот е зафатено со цилиндрична витрина со ладилник дизајнирана за складирање 20 видови пиво и опремена со дигитален оперативен систем кој ги контролира чешмите за пиво и ги следи сите параметри, гарантирајќи беспрекорен квалитет на пијалоците. Фрижидерот е опкружен со високи, закривени маси и степенаст простор за седење, како и дрвени маси и клупи за поголеми групи.

pab3

Целиот ентериер е изграден на контраст на текстури. Сјајот од нерѓосувачки челик, транспарентноста на стаклото, топлината на цврстото дрво, мазноста на теразо и грубоста на изложениот бетон создаваат експресивен, но во исто време удобен ентериер – оаза меѓу бучни средини.

pab1

pab2

pab4

pab5

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top