Насловна / Ентериери / Необични елки за празнично расположение

Необични елки за празнично расположение

novogodisni elki_01
Кој вели дека новогодишните елки мора да бидат од дрво? Наместо класично новогодишно дрво, ви предлагаме несекојдневни елки кои одлично можат да се вклопат во вашиот ентериер. Елка можете да направите и од некои неочекувани материјали, како што се колачи, книги, тапи, хартија, картон, чевли, лего коцки, рамки за слики, па дури и од тркала за велосипеди.

novogodisni elki_03

Исто така, со боја или со креда на ѕид можете да нацртате „елка“ и на неа да залепите и прикачите украси и светилки.

novogodisni elki_02

novogodisni elki_08

Ако сакате да правите колачи, тогаш определете се за некои „слатки елки“, со кои сигурно ќе ги израдувате и најмладите. Освен што ваквите примери поттикнуваат на креативност, на овој начин, со спречување на сечење на млади дрвца, се развива и еколошката свест, особено кај најмладите.

novogodisni elki_09 novogodisni elki_08 novogodisni elki_07 novogodisni elki_06 novogodisni elki_05 novogodisni elki_04 novogodisni elki_10

 

Испрати коментар

Scroll To Top