Насловна / Архитектура / Домот на Марк Твен се продава по цена од 4 милиони долари

Домот на Марк Твен се продава по цена од 4 милиони долари

Mark Twain’s “Stormfield” Home Up For Sale – Yours For $4 Million
Се продава домот на славниот американски писател Марк Твен во Кентаки, САД. Оригиналната куќа писателот ја изградил во 1908 година, која изгорела во пожар во 1935 година, но подоцна била повторно обновена според истиот план, само во помали размери. Со површина од 5.610 квадратни метри, овој дом се наоѓа на површина од 28 хектари, на улица именувана според писателот . Куќата има оригинални камени столбови, железни порти, кружен пристап за автомобили изграден од камен и камени тераси. Тука се и четири спални соби, четири бањи, две полукупатила, базен, гаража за три автомобили, простории за послуга и негувани градини.
Mark Twain’s “Stormfield” Home Up For Sale – Yours For $4 Million
Mark Twain’s “Stormfield” Home Up For Sale – Yours For $4 Million
Mark Twain’s “Stormfield” Home Up For Sale – Yours For $4 Million
Mark Twain’s “Stormfield” Home Up For Sale – Yours For $4 Million
Mark Twain’s “Stormfield” Home Up For Sale – Yours For $4 Million
Mark Twain’s “Stormfield” Home Up For Sale – Yours For $4 Million
Mark Twain’s “Stormfield” Home Up For Sale – Yours For $4 Million
Mark Twain’s “Stormfield” Home Up For Sale – Yours For $4 Million
Mark Twain’s “Stormfield” Home Up For Sale – Yours For $4 Million
Mark Twain’s “Stormfield” Home Up For Sale – Yours For $4 Million

Испрати коментар

Scroll To Top