Насловна / Вести / МЛАДОСТ: Енергетски блок за современа градба

МЛАДОСТ: Енергетски блок за современа градба

Користејќи ја најсовремената технологија и знаењето на најдобрите експерти, Младост енергетските глинени блокови овозможуваат енергетска ефикасност на објектите во кои се вградени. Модерно и еколошко решение кое гарантира постојаност и долговечност, здрава просторна микроклима и безбеден дом за идните генерации. Се вградуваат во системи кои штедат енергија и обезбедуваат заштеда на време за изградба до 35%.

МЛАДОСТ поседува пет производствени погони: во Лесковац два погона, Сталац, Мала Плана и Власотинце.

Со големи инвестициски вложувања во сите фабрики воведена е најсовремената опрема и технологија, која заедно со исклучително квалитетните суровини и стручната работна сила овозможува производство кое ги задоволува најстрогите барања за квалитет, економична и едноставна изградба.

  • 113 години традиција
  • Број 1 во регионот по производство на глинени производи
  • Повеќе од 650 вработени
  • 5 производствени погони

Заштеда на енергија

Саќестата структурата на блокот овозможува задржување на воздухот, што придонесува за врвни перформанси во топлинската изолација на ѕидовите и со самото тоа и заштеда на енергија за греење и ладење.

Глина со врвен квалитет

ИГМ Младост поседува едно од најквалитетните рудни наоѓалишта на глина во регионот, што овозможува со современ производствен процес да произведе еден од најквалитетните блокови за ѕидање.

Идеална микроклима

Произведено од природни материјали – глина за тули од југот на Србија што обезбедува одлична микроклима во новоизградените објекти.

Енергетски блокови за специјална намена AКУСТИК

Врвна звучна изолација

Со технологијата на изработка на специјалната саќеста структура на енергетскиот блок добиени се исклучителни акустични вредности од 56Db.

Побрза градба и заштеда на енергија

Системот на перо и жлеб придонесува за брза и сигурна градба, како и за намалување на загубата на енергија во деловите на спојот на два блока, што го оневозможува термичкиот прекин, а со тоа ги зголемува термоизолационите својства.

Комерцијален текст

Испрати коментар

Scroll To Top