Насловна / Ентериери / Минималистичко и комплексно уметничко дело

Минималистичко и комплексно уметничко дело

stol dream_05
Јапонскиот архитект Тадао Андо го дизајнираше столот Dream во чест на познатиот дански дизајнер и мајстор Ханс Ј. Вегнер. Овој стол е сосема безвременски. Тој е функционален и исклучително удобен стол, но и минималистичко и комплексно уметничко дело.

Направен од тридимензионални иверица, столот е достапен во верзија на дабово или орево дрво, со ткаенина, со кожа или со природно завршна обработка. Тој, исто така, има прилагодлива перница за главата.

Работејќи со врвните мајстори од работилницата Carl Hansen&Son,  Андо ги поместил границите на она што самиот тој го очекувал од материјалот. Резултатот е вистински стол од сонот.

stol dream_07 stol dream_06 stol dream_08 stol dream_09 stol dream_10 stol dream_11 stol dream_03 stol dream_01 stol dream_02 stol dream_04

Испрати коментар

Scroll To Top