Насловна / Ентериери / Минималистички ентериер инспириран од азиската култура

Минималистички ентериер инспириран од азиската култура

Минималистичкиот ентериер во комбинација со свежи бои и меки тектстури на мебелот е прокетиран од страна на тимот дизајнери од фирмата Free Interior.

Четирисобниот стан во Тајпеј, Азија, зафаќа вкупна пвршина од 238 метри квадратни и распореден е во два ката. Пространиот и елегантен ентериер е инспирација од азиската култура. Тоа може да се забележи во просторијата за дневен престој каде што наместо класична масичка, употребени се трупци од стеблата на околните дрва, поставени врз килим кој потсетува на трева. На горниот кат може да се забележи употребата на светлозелена боја кај кујнските елементи, со што се зголемува креативноста во едноставниот простор.

ентериер-1

ентериер-2

ентериер-3

ентериер-4

ентериер-5

ентериер-6

ентериер-7

ентериер-8

ентериер-9

ентериер-10

ентериер-13

ентериер-14

ентериер-15

 

Испрати коментар

Scroll To Top