Насловна / Ентериери / Мини „Версај“ во Њујорк

Мини „Версај“ во Њујорк

Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million

Овој стан на Петта авенија во Њујорк е сопственост на дизајнерот на ентериери Хауард Слаткин, и всушност претставува омаж на Версај.

Слаткин го купил овој стан кој има беспрекорен поглед на Централ Парк и неговиот  живописен северен терен пред две децении, а 17 години го претворал во свој мини „Версај“. Сега, овој декориран стан се наоѓа на продажба на пазарот за недвижности, со цена од 10 милиони долари. „Станот со ентериерот претставува завршено платно“, изјавил Слаткин за New York Times.

Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million

Овој екстравагантен стан доаѓа со позлатени бордури, гипсани тавани, неколку различни дрвени подови, оригинален француски мермерен „Луј XVI“ камин, челични елементи од 19 век, кинески тапети од 18 век и многу други елементи.

Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million mini versaj (9) Homage to Versailles on Fifth Avenue on Sale for $10 Million mini versaj (2)

Испрати коментар

Scroll To Top