Насловна / Вести / Компанијата Bugatti Rimac започна со работа

Компанијата Bugatti Rimac започна со работа

Од вчера, Rimac Automobili и Bugatti Automobiles и официјално ги здружија силите во компанијата Bugatti Rimac со седиште во Света Недеља, предградие на Загреб. Најголем акционер на новата компанија е Rimac Grupa со удел од 55%. Развојот, производството и снабдувањето со батериски системи, погонски склопови и други делови за електрични возила се одвиваат во Rimac Technology, која е во апсолутна сопственост на Rimac группацијата. Мате Римац, извршниот директор на групацијата Rimac, ќе управува и со Bugatti Rimac и со Rimac Technology.

br1

br2

И покрај ова спојување,  Rimac Automobili и Bugatti продолжуваат да работат како посебни брендови и производители. Исто така, овие компании ќе ги задржат своите производни погони во Загреб и Molsheim (Франција), како и дистрибуцијата.

br3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top