Насловна / Вести / И СЗО ја препознава важноста на системите за вентилација во сузбивањето на пандемијата

И СЗО ја препознава важноста на системите за вентилација во сузбивањето на пандемијата

Разбирањето на работата на системите за вентилација во објектите, како и управувањето со нив, може да го подобри квалитетот на воздухот во затворените простории и да го намали ризикот од здравствени проблеми, што го вклучува и спречувањето на ширењето на коронавирусот во таквите средини. Затоа, Светската здравствена организација објави документ, т.н Roadmap, во кој се обработени клучните прашања кои сите корисници треба да ги разгледаат, со цел да ја проценат улогата нa вентилацијата но затворените простори. Опишани се главните чекори кои треба да се следат во постигнување на препорачано ниво на вентилација, а со цел намалување на ризикот од ширење на коронавирусот. Документот исто така вклучува и препораки за тоа како да се проценат и измерат одредени параметри, а особено во однос заштитата на здравјето. Опфатени се здравствени установи, деловни простории и резиденцијални згради.

who1

SWITZERLAND-WHO-HEALTH-VIRUS

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top