Насловна / Архитектура / Фабриката за полнење на вода МАYA во конкуренција за нагрдата A+ Popular Choice Award

Фабриката за полнење на вода МАYA во конкуренција за нагрдата A+ Popular Choice Award

Architizer A+ годишните награди (во САД) се одржуваат годинава по 6-ти пат во организација на Architizer. Учесниците се оценуваат од повеќе од 400 истакнати стручни лица од различни области: архитектура, мода, публицистика, индустриски дизајн и др. Architizer A+ наградите имаат цел да го потсетат светот дека архтиектурата игра многу голема и значајна улога со своите дела, да потенцираат и наградат простори и објекти создадени од архитекти.

1маја
По објвениот конкурс и пријавување на објектите  со потребниот материјал, тие беа селектирани во различни групи на објектит и проекти. После првите две селекции објектот на архитектот Александар Карангелов, фабриката за полнење на вода МАYA, кој е и добитник на Големата годишна награда за 2017 на ААМ, беше селектирана во групата на петте финалисти во категоријата индустриски објекти – фабрики. Освен гласњето на комисијата кое е веќе во тек во исто време се оддвива гласање онлајн за наградата A+ Popular Choice Award. Во овој сегмент проектот на Александар Карангелов во моментов се наоѓа на второто место со освоени 35% од онлајн гласовите. Гласањето е отворено до 20 јули. Во продолжение е линкот за онлајн гласање.

2маја

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top