Насловна / Вести / Хрватска: Меѓународен самит за енергетска демократија

Хрватска: Меѓународен самит за енергетска демократија

Самитот за енергетска демократија кој с еодржа во Пула, Хрватска од 10-12 април 2019, собра на едно место над 400 учесници од 14 земји. Поимот енергетска демократија подразбира највисоко ниво на одговорност за иднината на планетата, по пат на енергетски политики, технолошки развој, меѓународна и регионална соработка, како и храброст и визија во планирањето. Самитот го опфати поширокиот регионален контекст на енергетскиот сектор и сигурноста во снабдувањето, со посебен фокус на расправата за приоритетите на енергетската политика на Република Хрватска до 2030 година, со визија до 2050 година. Некои од клучните теми беа институционалната рамка во енергетскиот сектор, активирање на среднорочни и долгорочни мерки за одржливост и промовирање на паметни енергетски мрежи.

SED1

SED2

sed4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top