Насловна / Ентериери / Хотел со индустриски ентериер

Хотел со индустриски ентериер

b_730_f454ae49c02d441e85ea165b2b98e66a

Tobaco Hotel се наоѓа во центарот на Łódź, во историски дел со стари куќи и фабрички згради. Хотелот е дел од историскиот комплекс со фабрички објекти.

Дизајнот на внатрешноста на хотелот е проект на EC-5 студио. Самиот ентериер се рефлектира на духот на 50-тите и 60-тите години.

Доминантните бои, и во собите и во заедничките простории, се металик сиви и живописна сина, виолетова и зелена. Голем дел од внатрешниот мебел е направен од ореов фурнир кој е мат но истовремено има висок сјај. Темните и живи бои се конфронтираат со белите ѕидови, подот и декорацијата на прозорците. Благодарение на техниката, се постигнува ефектот на простран и светол ентериер.

Желбата на архитектите е да се истакне индустриската заднина на објектот, па така каде и да било возможно ѕидовите од тула и плафоните се оставени изложени. Истото се оденсува и на голиот бетон што е искористен во многу простории, како на пример кај рецепцијата. Жиците на плафонот во главниот ходник се оставени видливи. Жолтата боја претставува лајтмотив на цлиот комплекс, а се јавува за да истакне идентитет во декорацијата.

b_730_fd1313cad46e4168b68ef213b7d6247d b_730_f328409a9dce4d90905f717e09365c5a b_730_f87d546868cb421583c379dccad3d102 b_730_edab81ce0dda43a5ba0b2087769e36ac b_730_ec729da720e94754899a8380e0bba4c1 b_730_dd02e06f2af54fc3b3d8bbb1fb543b77 b_730_d5045d5e48734c408ffffc90b37e5cd2 b_730_d932ddccd8e2491d82089656c14201b8 b_730_d68f462f941f4f0d97efbe336b51d921 b_730_d39d7f4e3fa140dfb20b3de2025839ea b_730_d12e3b387daa43c283dc21f08a32b63e b_730_cf5a4951d0eb410e91892cbbe474fd7d b_730_ce408e0bd4914e25a635ac47edbd8067 b_730_c5785d6f85ff46b2bf5ab44f40b2179f b_730_c2ccbee581174be5a190c1cfe877f4de b_730_c1c77c4ad97f441c9090b306c1532072 b_730_b1d48d04cdb646fe9398680013f34dcd b_730_a685727c494e4e33a823a76a9d4d2f54 b_730_a0c198a78b7644989d32fcdac98e5e0b b_730_7979067e207e43c49477be633f67ab31 b_730_6955542a4ca74d3f961b2e82b98aaa82 b_730_1751080b2ab74e56b3f4bf9664f497ed b_730_442893ee821d4547870799e5dce3b3a4 b_730_138347b5f58c488084d913823fb105b3 b_730_83170c3978a4491d9a032bceaa3a326d b_730_16375fbd18df4a2fae366e68084d6f9f b_730_05227b8bc3054d6fa007540fe8304c73 b_730_356d4a59e41040039025893c175fb221 b_730_347a0c3a08cd46a692178771e87e1824 b_730_311e13a1ce9f462fa0a607940ba7ca61 b_730_289e0b20872c427cbc449ebc53a049fa b_730_99a054690414489eab97cdc3f0374eb3 b_730_80fcd36e7f9842f38f75421122455794 b_730_063ca7e4e9454abe9e64847b20d3534a b_730_9dd0f5afffd343c49ba84157342ff2b2 b_730_8df2530c3c9e419d8a0349728cd39251 b_730_8a40c7e26b1b47cfb73df84d9c1ebc9a b_730_7fb3ccb7252d4637a5d597e4ebb5e1d0 b_730_4e22d4aad8a54343bd40e923711c4f8a b_730_4b6888ec98ba41ddbbf48046f03d7787 b_730_3ee45995f77f42bdaaa432e4e605e9ac b_730_3dd474e85ae54bb8b276a3febbbcd1cb b_730_2f280c21a97542f5a02b0fec0f92b50d b_730_2f8dbf68b4954f278283c4716f5b4c95 b_730_2ad09b27f6ac40abac0d25fa01141648 b_730_1f4adf5d26b34a43bc114f309f84477c b_730_01a4d90d9f914f3181b9801e3554b9eb

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top