Насловна / Вести / Gyroscopic transportation, јавен транспорт на иднината (видео)

Gyroscopic transportation, јавен транспорт на иднината (видео)

Турската компанија DAHİR İNSAAT за градежништво и архитектура развива и концепти на иднината меѓу кои се и можни начинини на јавен транспорт наречен Gyroscopic transportation и движење на пожарни возила во големите градови заглавени во сообраќаен метеж. Нивната замисла нема потреба од многу простор. Се што е потребно е посебна, утврдена лента која се лизга меѓу сообраќајот. Поради малиот простор што е потребен Gyroscopic transportation, може да оди над возилата и пешаците и да се спушта под мостовите.

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top