Насловна / Вести / Француската ракета Ariane 6, ќе биде лансирана до крајот на годината

Француската ракета Ariane 6, ќе биде лансирана до крајот на годината

Доколку не се случат некои непредвидени настани, првиот лет на ракетата Ariane 6 се очекува на крајот на 2023 година, најави Philippe Baptiste, првиот човек ан францускиот Национален центар за вселенски студии (CNES). Според неговите зборови, првиот лет на Ariane 6 може да биде дополнително поместен во случај на технички проблеми во текот на тестирањето. „Се е условено од техничките аспекти и можните проблеми кои би можело да се појават во текот ан комбинираните тестови на ракетата и лансирната платформа на космодромот во Француска Гвајана“, рекол Baptiste. Европската вселенска агенција (ESA), исто така потврдила дека ова лансирање се очекува во последниот квартал од годинава.

ariane61

ariane62

Испрати коментар

Scroll To Top