Насловна / Арт и дизајн / Флексибилна фотелја која нуди нов поглед на геометријата

Флексибилна фотелја која нуди нов поглед на геометријата

Новата фотелја дизајнирана од Jonathan Olivares плени со својата едноставност и докажува дека геометријата е вечна инспирација на дизајнерите.

Ова удобно парче мебел ја преработува геометријата на квадратот преку разновидни, флексибилни и суштински форми. Замислена како мало седиште совршено за опремување на јавни простори, оваа квадратна фотелја е прилично прилагодлива и може да се користи речиси секаде: во канцелариите, дневната соба, па дури и во спалната соба каде што може да стане интересен акцентен детал.

1_resize

Својата формална форма фотелјата ја изведува од основна квадратна единица која ја формира нејзината основа обложена со текстил. Но, ако погледнете малку подобро, ќе сфатите дека ова парче мебел е квадрат и на микро и на макро ниво. Покрај тоа, бидејќи текстилот е еден од најфлексибилните материјали, седиштето е замислено како екстремно прилагодлив предмет што може лесно да се преместува со цел да се реорганизира било кој простор.

2_resize

Комбинирајќи ја удобноста со флексибилноста на користењето, фотелјата овозможува слободна и неформална употреба каде и да се наоѓа. Нејзиниот наслон на пример, може да се користи како седиште за одмор, но и како дополнителна работна површина на која можете да го поставите вашиот лаптоп. Исто така, можете да седите на нејзе во речиси сите положби.

3_resize

Фотелјата е достапна во верзија со едно или две седишта. Во јавните и работните средини, комбинацијата на овие две варијанти може да создаде динамични просторни аранжмани кои повикуваат на дружење и соработка.

4_resize

5_resize

6_resize

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top