Насловна / Архитектура / Дејан Метикош новиот потпретседател на КОАИ

Дејан Метикош новиот потпретседател на КОАИ

На Собранието на Комората но овластени архитекти и овластени инженери (КОАИ), одржано на 14.12.2021 година, градежниот инженер м-р Дејан Метикош е избран за потпретседател на КОАИ.

Дејан Метикош е директор за продажба на завод за проектирање во Градежен Институт Македонија (ГИМ) А.Д – Скопје, задолжен за истражување на домашниот и странскиот пазар, вршење на преговори со потенцијални инвеститори, селекција за настап на тендери, имплементација на продажните стратегии на ГИМ.

Во текот на својата 15 годишна професионална кариера во градежништвото, се занимавал со проектирање, надзор и ревизија на проекти од областа на патишта и железници.

Screenshot 2021-12-23 123602

Покомплексни проекти каде бил  главен проектант или координатор на проект:

Докомплетирање на проектна документација за автопат Кичево-Охрид,

Основен проект за изградба на експресен пат А3,  Делница : Штип – Кочани

Основен проект за изградба на наплатни станици:

Автопат А1: Демир Капија – Смоквица

Автопат А2: Кичево – Охрид

Автопат А4: Миладиновци – Св.Николе – Штип

Основни проекти за обиколница на Тирана по еврокод. (заедно со странски компании)

Основен проект за изградба на тунел на Road Arberi, Lot 3 во Р.Албанија.

Бројни основни проекти за сообраќајна инфраструктура за Технолошко-индустриските Развојни Зони. Како што се: ТИРЗ Скопје, ТИРЗ Струга, ТИРЗ Струмица, ТИРЗ Берово.

Screenshot 2021-12-23 123629

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top