Насловна / Вести / Црна Гора: Во Бар се подготвува изградба на терминал за течен природен гас и гасна електрана

Црна Гора: Во Бар се подготвува изградба на терминал за течен природен гас и гасна електрана

Пристаништето Бар потпиша меморандум за разбирање со LNG Alliance Pte Ltd, компанија која е заинтересирана за вложување во терминал за течен природен гас, како и гасна електрана со инсталиран капацитет од најмалку 100MW. LNG Alliance се занимава со изградба на терминали ширум светот по принципот „клуч на рака“. Партнер во овој проект ќе биде црногорското електростопанство (EPCG – Elektroprivreda Crne Gore). Меморандумот кој EPCG го потпишала со истата компанија предвидува изработка на детална физибилити студија и студија за влијанието врз животната средина.

lukabar2

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top