Насловна / Вести / Аруп ќе го води обновувањето на велшката фабрика за хартија

Аруп ќе го води обновувањето на велшката фабрика за хартија

Компанијата Аруп е назначена да ја води трансформацијата на фабриката за хартија Шоттон во Северен Велс. Аруп, поддржан од AHR Architects, ќе соработува со новиот турски сопственик на мелницата, Eren Holdings, за да развие планови за проширување на реконструкцијата како дел од инвестицијата од 600 милиони фунти ветена за локалната област.

1 (1)

Поранешниот сопственик UPM го затвори производството на хартија во фабриката за весници во Шоттон во Дисајд во септември 2021 година, откако ја продаде локацијата на Eren Paper, подружница на Modern Karton Sanayi Ve Ticaret AŞ. UPM Shotton беше основана во 1983 година и имаше капацитет да произведува 260 илјади тони хартија за весници годишно.

1 (3)

Ерен планира да произведува до 750 илјади тони картон годишно и исто така да има капацитет да ја рециклира целата отпадна хартија создадена низ Велс.

Тимот предводен од Аруп ќе обезбеди проектен менаџмент, дизајн и инженерство за првата фаза на проектот, која треба да биде целосно оперативна во 2024 година. Проширувањето ќе опфати машинска зграда за контејнерски табли, нов магацин, како и зграда за комбинирана топлинска и електрична енергија.

1 (4)

АВТОР: САЊА ВЕЛКАКОВА

Испрати коментар

Scroll To Top