Насловна / Архитектура / Дани Ориса на 4. и 5. ноември

Дани Ориса на 4. и 5. ноември

22-то издание на фестивалот Дани Ориса ќе се одржи на 4. и 5. ноември 2022 година (петок од 14 часот и сабота од 10 часот), во Концертната сала Ватрослав Лисински во Загреб.

1_resize

Меѓу предавачите се:

Хрвоје Њириќ (Хрватска) – добитник на наградата на Загребскиот салон (2000), Гран при на Загребскиот (2003 и 2006), наградата на УХА Драго Галиќ (2007 и 2021) и Виктор Ковачиќ (2000), Piranesi Award (2007 ). Вклучен во потесниот избор за Piranesi Award во 2000 година и Mies van der Rohe Award 2009 година.

хр1

Предавач и визитинг професор на универзитетите ETSAM Madrid, MIT Boston, EVDS Calgary, AF Љубљана, FA Ferrara, Arkitektskolen Aarhus, FA Trieste, UofT Toronto, UVa Charlottesville, UofN Pamplona, ​​TU Wien, а редовен професор на TU Graz, а потоа FGAG Split. Во канцеларијата на njiric+ се занимава со станбена, туристичка и јавна архитектура, особено образовни институции и урбанистичко планирање;

Дејвид Чиперфилд (Велика Британија) – основач на бирото David Chipperfield Architects, добитник на наградата РИБА Стирлинг во 2007 година и на Mies van der Rohe и Deutscher Architekturpreis во 2011 година;

дејв_resize

Tezuka Architects (Јапонија) – Takahuru + Yui Tezuka, основачи на меѓународно наградуваното архитектонско биро Tezuka Architects, автори на познатата кружна градинка Fuji Kindergarden;

Останатите предавачи и повеќе информации, како и регистрација на следниот линк.

тт2

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top